Van Weert Rondout

Inspiratie ideeën schapenhek

We hebben ons assortiment uitgebreid met allerlei nieuwe houtproducten waaronder schapenhekken. Van oudsher wordt dit gebruikt bij de afrastering van schapenweides, maar tegenwoordig wordt het ook veel in tuinen gebruikt en nog voor allerlei andere toepassingen. In dit artikel geven we inspiratie op welke manieren jullie dit kwalitatief hoogstaande hekwerk allemaal kunnen gebruiken.

Natuurlijke tuinafrastering

Met de huidige tuintrends gaan we 'back to nature'. Er worden zo natuurlijk mogelijke materialen gebruikt om de tuin een heerlijke buitenplaats te maken. Hoe kan je dit effect beter versterken door een afrastering te gebruiken van schapenhek? Het hekwerk is beschikbaar met verschillende tussenruimtes tussen de spijlen om diverse effecten te creëren. Bovendien zijn er aparte poorten van ditzelfde kastanje hout bij ons te verkrijgen om de stijl helemaal door te kunnen trekken.

Kippenren van schapenhek

Als het hekwerk schapen binnen kan houden, dan moet dit ook bij kippen kunnen indien deze niet meer kunnen vliegen. Door te kiezen tussen een hekwerk met weinig ruimte tussen de spijlen, kunnen de dieren er niet tussendoor en gaat deze afrastering ideaal op in het natuurlijke landschap. Niet alleen kippen kun je hiermee in de tuin houden, ook voor andere dieren bijvoorbeeld honden is het geschikt.

Afrastering van de moestuin

De moestuin wil je graag goed beschermen tegen dieren die hier ook wel een hapje van lusten. Door hier een schapenhek omheen te zetten, behoud je een natuurlijke uitstraling en zorg je ervoor dat het niet zomaar toegankelijk is.

Natuurlijke afscheiding

Het is niet alleen als afrastering te gebruiken, maar ook als afscheiding om dingen die je niet in het zicht wilt hebben achter te verschuilen. Denk bijvoorbeeld aan vuilniscontainers. Een hekje met wat planten ertussen zorgt vanzelf dat deze een stuk minder opvallen in je prachtige tuin.

Pergola

Het hoeft natuurlijk niet per se als hekwerk gebruikt te worden, maar kan ook bovenop de pergola bevestigd worden voor wat extra schaduw. Door hier lichtjes aan de hangen, maak je het bovendien heel sfeervol voor heerlijke avonden.

Klimrek voor planten

Had je ook al bedacht dat het schapenhekwerk horizontaal gebruikt kan worden? Het is het ideale klimrek voor verschillende planten. Hiermee kan je een natuurlijke afscheiding in de tuin creeëren of wanneer je deze tegen de muur bevestigd, zorg je voor een verticale tuin.  

Horizontaal hekwerk

Natuurlijk is het hekwerk ook horizontaal als afrastering te gebruiken, voor net weer even iets anders in de tuin.

Schapenhek binnen

Schapenhek hoeft natuurlijk niet alleen buiten gebruikt te worden. Binnen kan het voor allerlei doeleinden worden gebruikt bijvoorbeeld als een natuurlijke afscheiding van ruimte of als rek om allerlei spullen aan op te hangen of net als buiten planten tegen omhoog te laten klimmen.

Neem contact met ons op

Heeft u graag advies betreffende bomen rooien of boomonderhoud? Onze vakkundige boomspecialisten nemen graag contact met u op en voorzien u van advies.

Klanttevredenheid

 • Natalie & Erwin (België)

  26 april 2022
  Zeer tevreden van "van Weert Rondhout" correcte afspraken, zeer professioneel...
 • Marja (Oss)

  10 maart 2022
  Stormschade vlot opgeruimd,  Heel goed en vooral vlot geholpen bij het ...
 • Dhr. TIP (Eindhoven)

  19 oktober 2021
  Ik wil graag hierbij mijn complimenten  maken voor de wijze waarop beide...
 • Kees Melis (Boxtel)

  07 september 2021
  ze hebben de noot top gesnoeid, echt vakwerk. Bedankt voor de snelle service!
 • Mevrouw Keizer (Heeswijk)

  13 oktober 2020
  Bedankt voor de uitgevoerde werkzaamheden , keurig uitgevoerd en erg blij mee!
 • Dhr. Hofmans ( Recreatieoord "De Maashorst" )

  14 juli 2020
  Graag zou ik Van Weert Rondhout complimenteren over voor het werk wat ze bij ...
 • Mari van Vught

  18 juni 2020
  Prima familiebedrijf zeer deskundig personeel de opdracht keurig uitgevoerd e...
 • Dhr. Zomers (Heeswijk-Dinther)

  27 mei 2020
  Jullie hebben Keurig en netjes gewerkt! Bedankt!
 •  Karlijn & Roland Wijers (Lieshout)

  02 april 2020
  Er werd goed beoordeeld wat de monumentale boom nodig had en ook de uitleg va...
 • Karin van Oorsouw (Zeeland)

  29 april 2019
  We willen jullie bedanken voor de prettige samenwerking, alles is gegaan zoal...

© Copyright Van Weert Rondhout B.V.  - website: Van Dongen Design - Inloggen